Posted by: menengah3e2 | Ogos 24, 2008

Raudahtul Jannah 3s3 Ghairah dapat tonton buat pertama kali

Artikel ini mengisahkan tentang Encik Mohali Amind, 46 tahun yang telah mencuba untuk mendapatkan tiket untuk menonton Perbarisan Hari Kebangsaan (NDP) selama lima tahun berturut-turut. Namun, tidak berhasil. Berkat ketabahan Encik Amind, beliau bernasib baik tahun ini kerana telah berjaya mendapatkan empat tiket bagi Pranonton NDP pada tahun ini. Beliau berasa sungguh gembira sekali setelah diberikan tiket-tiket tersebut daripada seorang kenalan yang merupakan anggota Jawatankuasa Penduduk (RC).

 

 

Walaupun menempah tiket dalam talian pada saat-saat terakhir, Encik Haron Ali, seorang penonton, berjaya mendapatkan enam tiket untuk keluarganya. Beliau sungguh ghairah  untuk menyaksikan persembahab NDP pada tahun ini kerana pada tahun-tahun yang lepas, beliau sekeluarga hanya dapat menonton bunga api di kawasan pinggiran. Antara aksi menarik ialah pertunjukan jet ski dan paraglider di samping acara popular setiap tahun ia itu pertunjukan payung terjun oleh 12 anggita kumpulan Red Lion. Pertunjukan bunga api pada tahun ini juga lebih gah kerana ia lebih dekat dengan penonton.

 

 

Saya berpendapat bahawa semua warga Singapura harus diberi peluang untuk menyaksikan Perbarisan Hari Kebangsaan (NDP) meskipun  ia pranonton ataupun siaran langsung. Menonton melalui televisyen di rumah rasanya tidak sama seperti di stadium. Saya berasa bahawa setiap rakyat Singapura harus mendapat kesempatan untuk merasakan kehangantan dan kemeriahan di stadium NDP kurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup. Kita harus berasa bangga akan kemajuan negara kita sendiri dan harus menghargainya.

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: